Feestweek Naaldwijk

Programma Feestweek Naaldwijk Wilhelminaplein 16 t/m 19 aug

Woensdag 16 aug.

14.00 – 17.00 uur : Jeu de Boules

16.00 – 19.00 uur : Deejay Gabi Gonzales

19.00 – 20.30 uur : Ski hut met deejay Eeft

20.30 – 00.30 uur : Ski hut on tour

23.00 uur : Jelle B.

Donderdag 17 aug.
13.30 – 15.30 uur : Uitvoering van Udi

15.00 – 17.00 uur : Kinderdisco voor groep 1 t/m 8

17.15 – 19.15 uur : Female deejays Robin & Renee

19.15 – 20.30 uur : Muziek met deejay Eeft

20.30 – 00.30 uur : Ik hou van Holland

20.30 – 00.30 uur : Deejay Maarten

Vrijdag 18 aug.
14.30 uur : Modeshow met spectaculaire pauze

16.00 uur : Deejay Eeft

17.15 uur : The Clarks

20.00 uur : Dj Rob Veenman

20.00 uur : Lekke band

21.30 – 01.00 uur : Lekke band 2 x 60 min.

Zaterdag 19 aug.
9.00 uur : Ontbijt Westland 4 Gambia

13.00 uur : Optreden DOS

13.00 uur : Radio Veronica

14.30 uur : Modeshow met spectaculaire pauze

16.00 – 20.00 uur : Veronica drive in

20.30 uur : DJ Dave Roelvink

21.30 – 01.00 uur : Jeroen Post en ouwe jongens Krentenbrood

Kelner Race Naaldwijk

De Naaldwijkse kelnerrace op het Wilhelminaplein.

Op 1 juli zal op het Wilhelminaplein een strijd los barsten tussen de kelners van de verschillende horecagelegenheden die aan het plein zitten. De brasserie Mirell, Bij5, Enjoy, Pianobar, Mokka en Appie zijn hard aan het trainen. De bedoeling is dat de teams met een vol dienblad een parcours gaan afleggen. Dit is natuurlijk niet zomaar een parcours, maar een parcours vol met obstakels, zoals bijvoorbeeld door autobanden rennen. Arjan Ruinard van Defence Academy heeft speciaal voor de horeca tijgers een parcours uitgestippeld. Hierbij  wordt veel gevraagd van de souplesse en behendigheid van de Naaldwijkse kelners. Het team dat het snelste en met het meest volle dienblad de eindstreep haalt, zal met de eer gaan strijken van “de beste Naaldwijkse kelners 2017”. Ook zal er een prijs uitgereikt worden voor originaliteit van de kelners. Het beloofd een gezellige middag te worden met de kelnerrace, een springkussen en een crossfitt demonstratie. Dus mocht u op één van de terrassen zitten bij het Wilhelminaplein, weet dat er hard getraind wordt en hopelijk tot ziens op 1 juli vanaf 13.00u.

Speciaalbier

Vrijdag 19-05 is het zover. Na maanden lange voorbereiding hebben wij eindelijk de onthulling van ons eigen gebrouwen Mirell speciaal bier. Vrijdag hebben wij de onthulling van de naam en mag iedereen lekker komen proeven.

 

Asperge seizoen is begonnen

Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden. De eerste asperges steken in de lente de kop op (naar gelang de temperaturen in februari of begin maart). Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (Hoogfeest van de geboorte van de Heilige Johannes de Doper). Hierna wordt de plant met rust gelaten om deze de tijd te geven om te groeien, zodat er nieuwe energie wordt opgedaan voor het volgende jaar. De (zonne-)energie wordt opgenomen door het bovengrondse groene aspergeloof en opgeslagen in de wortels.

Vacature

Ons team is op zoek naar een topper in de afwas.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar kathy@brasseriemirell.nl

Collega's

Vaderdag 19 juni 2016

Mijn vader is de beste!

Dat vind jij toch ook?!  En daarom geven we jou de kans om je vader te bedanken met een stoer Vaderdag menu bij Brasserie Mirell!

Ga voor het 3 gangen voor maar € 23,50!

Voorgerecht:
Drieluik van ( aangemaakte ) Noorse garnalen, gerookte paling en gerookte zalm
*   *   *
Hoofdgerecht:
Daddy steak met chimychurri
250 gram  gegrilde graan gevoerde black angus steak

Voor de dames en/of kleine eter hebben we een Ladysteak van 150 gram
*   *   *
Nagerecht:
Koffie Deluxe met een likeurtje en een lekkernij

Bijpassend biermenu!
Daarnaast kan je bij het menu voor een totaal prijs van  €31,50 een bijpassend biertje bij het voor- en hoofdgerecht krijgen:

Bij het voorgerecht:
Mooi weer ijsbeer Triple van de tap

Bij het hoofdgerecht:
Kasteel triple

Reserveren kan via 0174 – 620260 of info@brasseriemirell.nl o.v.v. ‘vaderdag menu’

mirell bierCadeau tip!
Een Mirell biertje (blond, bruin of tripel) met een high beer bon voor maar 25 euro!

Koffie cupping

Processed with VSCO with a5 presetAfgelopen week hebben we met de Mirell collega’s een koffie cupping gedaan.

Cuppen is het proeven en beoordelen van koffiebonen.
We hebben vijf soorten koffiebonen geproefd van verschillende branderijen. Van licht, naar donker gebrand en van bittere naar zuurdere koffie.
De kenmerken waren zowel zichtbaar als goed te proeven, heel erg leuk om zo een aantal koffies te kunnen vergelijken.
Binnenkort gaan we een andere boon tijdelijk op de molen zetten, we zijn benieuwd naar wat u er van vindt en wat u er in proeft.

Je bent wat je eet!

Wat zegt jouw broodje over jou?! je bent wat je eet
Bij Brasserie Mirell zien we veel verschillende persoonlijkheden voorbij komen. We hebben ons dan ook zo vrij gevoeld om de connecties tussen de keuze van de broodjes te koppelen aan een persoonlijkheid. Welk type ben jij?

Sandwich kip
Ja! Je bent een echte Brasserie Mirell fan! Je maakt speciaal tijd vrij om minimaal 1x in de maand de sandwich kip bij Brasserie Mirell te eten. Ben je een ekte ekte liefhebber, dan bestel je zelfs extra remoladesaus bij je sandwich!

Broodje pulled pork
Je gaat mee met de trends en bent niet bang om iets nieuws te proberen. Je bent een echte fijnproever, want het varkensvlees moet 9 uur in de marinade garen voordat jij ervan wilt smullen.  

Broodje oosterse biefstukreepjes
Je bent internationaal aangelegd en houdt van reizen. Misschien ben je zelfs wel Aziatisch. En ja, je bent een echte meatlover;).

Maand broodje
Je bent avontuurlijk en wilt graag iets nieuws proberen! Je houdt niet van standaard en bent altijd op zoek naar iets speciaals. Je komt regelmatig bij Brasserie Mirell en hebt alles van de kaart al gegeten. Natuurlijk vindt je alle andere broodjes ook lekker, maar je nieuwsgierigheid neemt de overhand.

Broodje carpaccio
Je bent niet zwanger of je bent net bevallen;)!
Je kan natuurlijk ook gewoon fan zijn van dun gesneden vlees en die overheerlijke truffeldressing!

 

Koffie!

IMG_9233Na de verbouwing hebben we nog een belangrijke verandering ondergaan, we zijn gewisseld van koffiemachine!

Sinds kort hebben we dan ook een heuze italiaanse espressomachine. Een machine die talloze mogelijkheden biedt en eigenlijk iedereens lievelingskoffie kan maken.

Als basis hebben we voor alle koffies de Famoso boon van Cafema. Dit is een volle, ronde en licht zoete koffie, die romig is van smaak. Voor de espresso hebben we Imagio, welke ook een perfecte basis is voor onze meest gedronken koffie: Cappuccino. Vol van smaak, nootachtig, veel body en een vleugje rietsuiker.

Naast de kwaliteitsbasis die nu gezet is, zijn we met onze barista hard aan het trainen aan onze latte-art skills. Dus wie weet ziet u binnenkort een mooi hart in uw cappuccino verschijnen.

 

Moederdag 8 mei

moederdagMoederdag, de dag die gevierd wordt ter ere van het moederschap. En ook dit jaar gaan we onze moeders weer eens flink in het zonnetje zetten!

Voor huishoudelijke taken, waaronder koken, worden onze moeders natuurlijk ontzien. Dit geeft een uitgelezen kans voor een bezoekje aan Brasserie Mirell. En omdat wij alle moeders willen bedanken bieden wij, in samenwerking met WestlandTheater De Naald, jou en je moeder een complete avond uit!

Je kan eerst gezellig met je moeder naar de toepasselijke film ‘Mothers day’ in de Naald, om vervolgens te kunnen genieten van een heerlijk driegangendiner bij Brasserie Mirell!

De film start 16.00 uur en als de film is afgelopen, wordt je bij Brasserie Mirell verwacht.

De prijs voor dit Moederdag arrangement inclusief diner en filmkaartje is slechts €25,- per persoon

Neem jij je moeder mee uit voor dit gezellige avondje? Reserveer dan tijdig!

Het Moederdag arrangement kan je uitsluitend per mail reserveren. Mail naar info@brasseriemirell.nl je naam en het aantal personen onder vermelding van ‘Moederdag arrangement’. Wij proberen je mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

Menukeuze Moederdag
Voorgerecht; keuze uit:
Tomatensoep of
Maandsoep

Hoofdgerecht; keuze uit:
Zalmfilet met mosterd- dillesaus,
varkenshaas met port-sjalotsaus of
eendeborst met cranberrysaus

Dessert; keuze uit:
Aarbeien romanoff of
een Reuzesoes

Let op! Het menu is exclusief drankjes.

De film Mother’s Day
We volgen de perikelen van een stel jonge moeders, oudere moeders en dochters op zoek naar hun moeders. Of juist niet zo hard op zoek.
Met de all-star cast die we van filmmaker Garry Marshall gewend zijn; Jennifer Aniston als single mum Sandy, Britt Robertson als moederloze Kristin, Julia Roberts als teleshopping-koningin Miranda, Kate Hudson als de kinderloze Jesse, Jason Sudeikis als single dad Bradley en Timothy Olyphant als Henry, de ex van Sandy die nu iets heeft met de veel jongere Tina (Shay Mitchell)

Zie www.westlandtheater.nl en www.brasseriemirell.nl voor meer informatie.

10 redenen om Brasserie Mirell te bezoeken!

Wanneer je nog geen tijd hebt gevonden om de vernieuwde Brasserie Mirell te komen bewonderen, hebben we hierbij 10 redenen waarom je binnenkort langs moet komen bij ons!

 1. We zijn vernieuwd! De oude Brasserie Mirell is niet meer terug te herkennen, dus kom zeker even langs om de vernieuwde uitstraling te komen bewonderen!
 2. Betere koffie! Ja wel, we hebben een heuse barista in huis gehaald en een piston apparaat neer gezet. Aangezien onze barista precies weet hoe ze lekkere koffie moet maken, is dat zeker een reden om langs te komen en de koffie te proeven!
 3. Meer speciaal bieren! Momenteel hebben we vier wisselende speciaal biertjes naast ons standaard speciaal bier assortiment. In de oude Brasserie Mirell hadden we maar twee speciaal biertjes naast ons standaard speciaal bier assortiment.
 4. Mirell bier! Wij hebben ons eigen bier, hoe leuk is dat?! Die moet je zeker een keer komen proeven!
 5. Uitgebreide arrangementen. Voor ieder gezelschap en elke gelegenheid hebben wij arrangementen bedacht, deze komen zo snel mogelijk op de site te staan, dus houd de site in de gaten!
 6. Verwarmd terras! Je kent het wel, je wilt graag buiten zitten met dat lekkere zonnetje, maar het is eigenlijk net te fris. Gelukkig hebben wij een verwarmd terras! Dus het gehele jaar rond kun je heerlijk buiten zitten!
 7. Heerlijke menukaart. Tijdens de verbouwing hebben we de menukaart onder handen genomen en heerlijke gerechten toegevoegd. Die nieuwe gerechten moet je natuurlijk uit proberen!
 8. Leuke samenwerkingen met Westlandse bedrijven! Momenteel loopt het succesvolle Rokjesdagarrangement (zie hier), maar in de toekomst zullen er nog meer leuke samenwerkingen komen! Houd social media en de website goed in de gaten!
 9. Onze borrelkaart is uitgebreid! Een goede reden om lekker te komen borrelen bij Brasserie Mirell!
 10. En last but not least, het team van Brasserie Mirell is een gezellig team die altijd voor de beste service voor jou gaat!

IMG_8292

 

BRASSERIE MIRELL PRESENTS: LIPDUB 2016

Ter ere van onze vernieuwde horecazaak heeft het personeel van Brasserie Mirell een lipdub opgenomen. Met de lipdub geeft het personeel op een ludieke manier een rondleiding door het vernieuwde pand. Ongeveer 30 personeelsleden namen deel aan de lipdub dus de teamspirit straalt ervan af!
Door het kijken van de lipdub zie je hoe Brasserie Mirell is geworden na een intensieve verbouwing én krijg je een unieke blik achter de schermen.

Benieuwd geworden? Bekijk hier onze lipdub!
En laat vooral via Facebook weten wat je ervan vindt!

Lipdub

Rokjesdagdiner!

Rokjesdag

>>WEGENS SUCCES VERLENGD!<<

In samenwerking met WestlandTheater De Naald presenteren wij in de maand april het Rokjesdagdiner! Tijdens dit complete avondje uit geniet je eerst in de vernieuwde Brasserie Mirell van een driegangendiner (zie voor de keuze uit gerechten hieronder) en daarna bekijk je Nederlands nieuwste romantische komedie Rokjesdag in bioscoop De Naald. De prijs voor het Rokjesdagarrangement inclusief diner en filmkaartje is slechts €25,- per persoon.

Vanaf 6 april kan er op woensdag tot en met zaterdag in de gehele maand april genoten worden van het Rokjesdagarrangement. De film zal tot en met zaterdag 30 april draaien in De Naald. 30 april is dus de laatste dag dat je kunt genieten van het Rokjesdagdiner. De film begint om 19.45 uur, met uitzondering van vrijdag 8 april, dan begint de film om 21.30 uur.
Het Rokjesdagarrangement kun je uitsluitend per mail reserveren. Mail naar info@brasseriemirell.nl je naam, de datum waarop je wilt komen en het aantal personen. Wij proberen je mail zo snel mogelijk te beantwoorden.

LET OP! 7 april, 8 april, 9 april, 13 april, 14 april en 15 april, 16 april, 21 april, 22 april zijn we helemaal vol gereserveerd voor het Rokjesdagarrangement!

Kom je genieten van het Rokjesdagarrangement? Reserveer dan tijdig! Op de dag zelf kun je tot 15.30 uur telefonisch een reservering plaatsen.
Wij raden aan om uiterlijk 17.30 uur te reserveren voor het Rokjesdagdiner zodat u rustig kunt genieten van het driegangendiner en op tijd bent voor de film.

De bioscoopkaartjes krijg je van ons wanneer je binnen komt bij Brasserie Mirell, tenzij anders vermeld.

Menukeuze Rokjesdagdiner
Voorgerecht; keuze uit:
Tomatensoep of romige aspergesoep
Hoofdgerecht; keuze uit:
Zalmfilet, varkenshaas, saté, hamburger, paddenstoelen risotto met geitenkaas
tournedos (optioneel voor een meerprijs van €4,00)
Dessert; keuze uit:
Dame blanche, sorbet vers fruit, reuzesoes

Let op! Het menu is exclusief drankjes.

 

De film Rokjesdag

De nieuwe romcom van regisseur van Toscaanse Bruiloft en Verliefd Op Ibiza: Rokjesdag! Een ensemble aan singles gaat op zoek naar de ware. Maar hoe vind je die nu daten topsport is? Vriendinnen Marijke en Danielle besluiten zich in te schrijven voor Love Bites; een speciale kookworkshop voor singles. Maar wanneer de twee ruzie krijgen om één man lijkt de avond te ontsporen… Met o.a. Lieke van Lexmond, Birgit Schuurman, Manuel Broekman en Martijn Fischer.

Zie www.westlandtheater.nl en www.brasseriemirell.nl voor meer informatie.

KIP VAN ‘T SPIT

kippetjeHeb je het grote nieuws al gehoord? Wij krijgen heerlijke KIP VAN ‘T SPIT in de vernieuwde Brasserie Mirell! Vanaf 4 april kun je een halve of hele kip komen eten die rechtstreeks van ons eigen spit komt. Wij krijgen namelijk een speciale rotisseur in de vernieuwde Brasserie Mirell. Dit is een speciale oven voor onze kippen.

We zullen jullie iets meer vertellen over onze kippen: onze maiskippen komen uit Bretange (Frankrijk). Een maiskip is meer dan alleen een kip gevoerd met mais. Zo is de smaak en de malsheid van deze kip echt geweldig. Het natuurproduct mais heeft veel invloed op het leven van de kip en dat proeft u echt terug! De kip wordt gepekeld alvorens zij gemarineerd wordt, waardoor de poriën open gaan staan en de marinade goed kan intrekken. Hierdoor heeft onze kip een sublieme smaak! De kippen worden aan ons spit al draaiende gelijkmatig gegaard.

Vanaf 4 april kun je dus heerlijke kip van ‘t spit komen eten! Je kunt de kip natuurlijk ook bij ons telefonisch bestellen, zodat je de kip kunt komen ophalen en op het werk of thuis kunt opeten. Hiervoor hebben wij natuurlijk een mooi prijsje gemaakt. Komen jullie ook genieten van onze kip van ‘t spit?

Personeelsuitje Brasserie Mirell

Zoals je misschien al gezien hebt op Facebook, is het personeel van Brasserie Mirell op personeelsuitje geweest. Het was een weekend lang feest. Afgelopen vrijdagmiddag vertrokken we met ongeveer 20 personeelsleden naar de Ardennen. De reis verliep soepel en onze eerste stop was bij een grot. Hier kregen we een rondleiding en konden we mooie stalagmieten en stalactieten bewonderen. Daarna reden we verder naar het huis waar we komende twee nachten zouden slapen. Helaas hadden we wat problemen met de bus, maar gelukkig konden we uitein
delijk weer verder. Eenmaal aangekomen bij het huis konden we heerlijk gaan winter-barbecueën. ‘s Avonds hebben we de eerste dag afgesloten met wat spelletjes en gezelligheid. Zaterdag begon het echte werk. Onze krachten en samenwerkingen werden getest tijdens een middag survivallen in de bossen van de Ardennen. Het zorgde voor de nodige bagger, valpartijen, lachbuien en later voor spierpijn. Na het survivallen werd er een heerlijke bierproeverij voor ons verzorgd. Van het survivallen krijg je honger, dus we gingen daarna lekker gourmetten.
‘s Avonds werd er afgesloten met een heuse dropping door weilanden, bergen en over wegen. Zondag sloten we het weekend af met nog meer teambuildingsspelletjes en pijl-en-boog schieten. Het was een TOP weekend met veel gezelligheid en activiteit. Ook dit uitje draagt bij aan één van onze speerpunten voor de vernieuwde Brasserie Mirell: nóg beter getraind personeel. Door dit personeelsuitje hebben we elkaar weer beter leren kennen en hebben we geleerd om samen te werken.

IMG_3652

 

10 gekste uitspraken van gasten in de horeca

a69c636d82e589a4a4d83a102d709d3fWij als horecapersoneel moeten een ster zijn in communicatie. Communicatie tussen de keuken en de bediening, maar natuurlijk ook communicatie tussen jullie als gast en ons als horecapersoneel. Dat levert soms gekke en hilarische uitspraken op die eigenlijk regelmatig terug komen. Wij hebben de tien gekste en leukste uitspraken van jullie als gast hieronder opgesomd.

 • ‘Wij hadden ook friet besteld hoor’ (Terwijl je met vier andere borden in je handen staat)
 • ‘Wilt u het pinbonnetje erbij?’ ‘Nee, ik kan het toch niet declareren!’
 • ‘Een warme chocolademelk met slagroom, alsjeblieft’ (Terwijl het hartje zomer is…)
 • ‘Mag ik een rode Chardonnay?
 • ‘Kan ik nog iets inschenken voor u?’ ‘Ik weet niet of jij dat wel kunt!’
 • ‘Zeker wel lekker zo, in de zon op het terras werken?’ (Terwijl jij in een lange broek loopt te zwoegen met een temperatuur van 32 graden.)
 • ‘Mag ik een dubbele espresso caffeïne vrij?’
 • ‘U wilt betalen?’ ‘Nou liever niet, maar wat moet, dat moet hè.’
 • ‘Ja maar ik ken de eigenaar, dus ik mag dat toch wel?’
 • ‘Eens kijken of ik nog geld heb, anders moet ik toch echt gaan afwassen’

Afbeelding: Pinterest
Tekst: gebaseerd op een artikel van Wouter Verkerk

Toegankelijkheid voor mensen met een beperking

Je denkt er misschien niet vaak over na, maar voor sommige is het niet zo normaal om ‘gezellig een drankje te drinken bij een café’ of ‘lekker een hapje te eten in een restaurantje’. Zij moeten zich afvragen of ze wel gebruik kunnen maken van het toilet, ruimte hebben om aan een tafel te kunnen zitten en of ze überhaupt wel naar binnen kunnen!

Ja voor mensen met een beperking is een bezoekje aan een restaurant niet vanzelfsprekend.

En met bijna twee miljoen Nederlanders met een beperking werd het wel tijd dat er in januari goed nieuws was over dit onderwerp. Vrijdag 22 januari heeft de Tweede Kamer besloten dat toegankelijkheid voor mensen met een beperking voortaan wettelijk geregeld moet worden.

Vanaf 1 februari 2017 moeten alle gebouwen toegankelijk zijn voor iedereen!

Daar gaan wij natuurlijk niet op wachten. Brasserie Mirell wil íedereen graag welkom heten in de nieuwe Brasserie Mirell. en proberen daar tijdens deze verbouwing zoveel mogelijk voor te zorgen. Zo krijgen we een mindervalide toilet en zorgen we dat de deur toegankelijk is voor rolstoelen.

Brasserie Mirell gaat vanaf 28 februari verbouwen!

Groot nieuws! Misschien heeft u het al gehoord, maar Brasserie Mirell gaat verbouwen! Dit houdt in dat Brasserie Mirell groter en, daar gaan we vanuit, mooier gaat worden. Het voormalige pand van de brillenzaak Hans Anders zal een onderdeel worden van Brasserie Mirell. Om dit te kunnen realiseren, zal Brasserie Mirell vanaf zondag 28 februari een maand dicht gaan. De gehele inrichting zal onder andere ook worden aangepakt tijdens de verbouwing. Er komt dus een geheel vernieuwde Brasserie Mirell met een andere huisstijl en menukaart. Natuurlijk blijft Brasserie Mirell wel gewoon nog even gezellig als altijd en wordt er ingespeeld op de belangrijke speerpunten betrouwbaarheid en herkenbaarheid.

De medewerkers van Brasserie Mirell begrijpen dat een maand lang is. In de tijd dat Brasserie Mirell dicht is, staan onze collega’s van grand café en restaurant Bij5 en De Pianobar voor u klaar. Bij5 gaat tijdens de verbouwing ook op maandag open en zal dagelijks vanaf 09.00 uur geopend zijn (behalve op zondag, dan vanaf 12.00 uur).

Aangezien wij op zondag 28 februari sluiten, organiseren we op vrijdagavond 26 februari een ‘closing party’! Kom vanaf 20.00 uur nog één keer gezellig met vrienden en vriendinnen een vrijdagavondborrel drinken in de oude Brasserie Mirell. Er zal gezorgd worden voor lekkere snacks, gezellige muziek en een heuse photobooth! Dus nodig vrienden en vriendinnen uit voor dit evenement op Facebook en wees erbij!

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de verbouwing? Houd de site dan in de gaten en like de Facebookpagina van Brasserie Mirell! Hierop zullen regelmatig verbouwingsupdates worden geplaatst.

Dus wilt u graag nog genieten van ‘de oude’ Brasserie Mirell? Kom dan aankomende weken nog even langs! Vanaf maandag 4 april zien we u natuurlijk graag in de vernieuwde Brasserie Mirell!

closingparty banner

Recept Crêpes Suzette

Heeft u ons januari maanddessert ‘Crêpes Suzette’ al geproefd en wilt u dit graag ook een keer thuis maken? Of heeft u dit heerlijke maanddessert net gemist? Wij helpen u een handje, want hierbij geven wij ons geheime recept prijs van dit heerlijke maanddessert!

Wist u trouwens dat deze crêpes bijna ‘Crêpes Edward’ hadden geheten? De vroegere prins van Wales heette namelijk Edward en de chef wilde het dessert graag naar hem vernoemen. De prins van Wales zei hierop: ‘Nee, ik ben dat onwaardig. Laten we dit voortreffelijke dessert noemen naar de jongedame die me vergezelt: Suzette’.

Benodigdheden (voor 4 personen):suzette
3 eieren
120 gram bloem
8 gram vanillesuiker
200 mL melk
80 mL kraanwater
300 mL verse sinaasappelsap / 2 sinaasappels
50 mL citroensap / 1 citroen
125 gram donkerbruine basterdsuiker
60 gram boter
4 el Grand Marnier
Vanilleijs
Slagroom

Bereidingswijze:
Splits 1/3 van de eieren, alleen de eidooier wordt gebruikt. Zeef de bloem in een kom en meng de vanillesuiker en een snufje zout erdoor. Maak in het midden een kuil en doe de rest van de eieren en de eidooier erin. Voeg al roerend de melk en het water toe en klop met een garde tot een glad beslag. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur rusten.
Breng in een pan het sinaasappelsap, citroensap en de bruine suiker aan de kook. Laat 8-10 min. zachtjes koken tot een gebonden saus en laat afkoelen. Smelt de helft van de boter en roer dit door het beslag.
Laat een koekenpan goed heet worden en verhit een klontje boter. Schep zoveel beslag in de pan dat de bodem net bedekt is en laat het al draaiend over de pan uitvloeien. Bak beide kanten van de crêpe goudbruin en laat hem op een bord glijden. Bak zo ook de andere crêpes.
Verwarm de sinaasappel-citroensaus in de koekenpan op laag vuur. Vouw de crêpes op in vieren en leg ze een voor een in de saus. Zorg dat de crêpes goed door de saus zijn gewenteld. Schenk de Grand Marnier in een grote soeplepel. Houd een vlam bij de drank om te flamberen. Giet de brandende drank over de crêpes.
Serveer de crêpes op een bord met een bolletje vanilleijs en een toefje slagroom.

Wij wensen u alvast eet smakelijk! En vergeet niet jouw creatie te delen door de foto van jouw crêpes suzette te plaatsen op social media en daarin Brasserie Mirell te taggen!

Valentijnsdag bij Brasserie Mirell ❤

valentijn-2016Zondag 14 februari is de dag waarop we de liefde vieren, dan is het namelijk weer Valentijnsdag!

Omdat liefde door de maag gaat, hebben de chef-koks van Brasserie Mirell een heerlijk Valentijnsmenu om te delen samengesteld. Dus ben je nog op zoek naar iets speciaals tijdens Valentijnsdag voor jou en je geliefde of gezellig voor jou en je single vriend(inn)en? Reserveer dan snel de proeverij voor JOU en MIJ!

De medewerkers van Brasserie Mirell zullen er alles aan doen om voor jullie het meest romantische diner te organiseren. Zoals er net al werd gezegd, gaat liefde door de maag.

Hierbij nog wat tips van ingrediënten die je libido verhogen, speciaal uitgezocht door de chef-koks van Brasserie Mirell:

– Koffie (Dus dat heerlijke Valentijnsmenu afsluiten met een kop koffie!)
– Pinda’s
– Avocado’s
– Vijgen
– Oesters

Happy Valentine’s Day! 

Hardloopgroep Brasserie Mirell

Onder het mom van de uitdrukking ‘horeca is topsport’ is er een hardloopgroep gestart die bestaat uit ongeveer 18 medewerkers van Brasserie Mirell! Op maandag 17 januari vond de eerste training plaats.

Oprichter van de hardloopgroep en
medewerker Floor Reichel vertelt dat de 
hardloopgroep ervoor zorgt dat de medewerkers elkaar op deze manier nog beter kunnen leren kennen. Medewerkers uit de keuken, bediening en zelfs de eigenaren lopen mee! Ook zorgt de hardloopgroep ervoor dat medewerkers elkaar kunnen motiveren, tijdens het hardlopen, maar ook tijdens het werk. Uiteindelijk trainen we voor een gezamenlijk doel, namelijk een 5 kilometer run uitlopen met de hele groep. De hardloopgroep traint elke maandagavond, dus moedig ons vooral aan!

Wil je weten of de rennende medewerkers dit initiatief volhouden? Blijf dan de site in de gaten houden!

Bron afbeelding: Thinkstock

Bezoek aan de Horecava!

Maandag 11 januari 2016 hebben een aantal medewerkers van Brasserie Mirel2E958035-356C-4C65-852B-C0598E95F2D2l, samen met collega’s van Bij5, een bezoek gebracht aan de Horecava in Amsterdam.

Op deze enorme horecabeurs tonen alle grote drank- en etensmerken hun (nieuwe) producten. Maar dat is nog niet alles, ook de nieuwste techniek wordt geshowd; denk hierbij aan de mooiste koffiezetapparaten, vaatwassers en ovens. Tijdens de Horecava konden onze medewerkers het verhaal achter de verschillende producten en apparatuur leren en natuurlijk hoort het proeven van de producten daar ook bij! Door een bezoek aan de Horecava verkrijgen onze medewerkers meer achtergrondinformatie over de producten die wij bij Brasserie Mirell verkopen en krijgen ze inzicht in de innovaties en trends in het horecavak.

Sinterklaas kapoentje…

Sinterklaas kapoentje gooi een dinerbon in m’n schoentje!

Geen idee wat je de sint zal vragen dit jaar? Vraag dan een dinerbon van Mirell. Een bon heeft vele voordelen…

– Kies zelf het bedrag

– Niet door de regen op zoek naar cadeautjes

– Sint vriendelijk (de goedheiligman kan hem gewoon door de brievenbus gooien).

Speciaal voor alle hulp sinterklaasjes hebben wij een handige tip: klik hier

Bestel je dinerbon online

Bestel je dinerbon online

Zing uit volle borst!

Dit jaar organiseert de Sichting Korenfesival Westland al weer voor de 7e keer het gezellige Korenfestival. Vele verschillende koren uit de regio zingen uit volle borst alle bekende liederen. Dit evenement is een gezellig en goed bezocht festival. Meer informatie kunt u vinden op de site van de organisatie. Wij wensen iedereen veel plezier en hopen op mooi weer.

Bij Brasserie Mirell hebben wij flyers liggen waar de tekst in staat van een aantal liedjes die gezongen worden. Samen maak je er nog een mooier feestje van dus haal de flyer bij mirell en zing gezellig mee!!!

Westland Culinair

Op 4 en 5 september aanstaande vindt alweer de 9e editie van Culinair Westland plaats op het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Het succesvolle evenement wordt georganiseerd door Kiwanis Westland en is verhuisd van juni naar september. Een zomers warme vrijdagavond, een zonnige zaterdagmiddag en zwoele zaterdagavond. En dit alles met de beste verzorging voor de inwendige mens. Een gratis toegankelijk food festival speciaal voor het goede doel.

Culinair Westland

Ondernemers hebben mazzel!

Wegens groot succes hebben wij dit jaar voor de Westlandse ondernemers weer keuze uit het Westland Reünie Pakket.

Voordeel:
– geen contant nodig maar je betaald met muntjes
– muntjes worden gefactureerd naar de zaak
– verschillende promotie opties voor Westlandse bedrijven

Voor meer info klik op deze link

Deze bedrijven gingen u vorig jaar onder andere voor!

Deze bedrijven gingen u vorig jaar onder andere voor!

 

Code geel!!!

Jawel in Nederland wordt er gesproken over code geel, ofwel er komt een hitte golf aan. Weer een goed excuus om eerder het werk neer te leggen en jezelf te verwennen met een IJSKOUD drankje onder ons parasolletje. Op het Wilhelminaplein blaas altijd een lekker zacht zeewindje die er voor zorgt dat het super aangenaam genieten is. Dus laptops uit en ….tot straks

Pinkster fietstocht voor het goede doel

Pinksterfietstocht 2015
Voor alle fietsliefhebbers in Westland en omstreken.

Voor het 8e jaar op rij organiseert Stichting Westland helpt Afrika weer een Pinksterfietstocht, en wel op maandag 25 mei a.s.

Tussen 8.30 en 14.00 uur kan vanaf het Wilhelminaplein te Naaldwijk gestart worden aan een tocht van 25 of 40 kilometer voor tourfietsers, welke is uitgezet door de heer Theo van der Valk. Een langere route van 85 km. wordt uitgezet voor wielrenners. De routes voeren weer langs de mooiste plekjes van Westland en Midden-Delfland. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,– en kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee. Voor onderweg krijgt u weer een rugzakje vol gezonde Westlandse snacks en andere versnaperingen mee. Tevens maken de deelnemers kans op een prijs in de loterij, waaronder een startbewijs voor de Amstel Gold Race.

Het goede doel van 2015.
Het goede doel waar dit jaar voor gefietst wordt is Stichting Westland 4 Gambia. Deze stichting heeft zich tot doel gesteld de tandzorg voor kinderen in Gambia aan te pakken.

Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.westland4gambia.nl.

Loterij.

Iedere deelnemer die inschrijfgeld heeft betaald krijgt tevens een lot waar verschillende prijzen mee te winnen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse dinerbonnen, een startbewijs voor de Amstel Gold Race 2016, en nog veel meer leuke prijzen te winnen.

Fietsen met je bedrijf of organisatie.

Vind je het leuk om met je bedrijf, serviceclub, vriendengroep of businessclub mee te fietsen, dan maken wij het u gemakkelijk. Als u van te voren de naam van uw bedrijf of groep doorgeeft, alsmede het aantal personen waarmee u fietst, en u maakt vooraf het inschrijfgeld aan ons over, dan kunt u bij de start na het doorgeven van uw bedrijfsnaam gelijk vertrekken.

Het Wilhelminaplein.

Dit jaar staat er voor de kleintjes ook weer een gezellig springkussen op het plein en is er een speciale fotoshoothoek ingericht waar je een foto kan laten maken met een speciale Afrikaanse achtergrond.

Deze foto zal niet veel later op de Facebook-pagina van Westland Helpt Afrika en onze site verschijnen als aandenken aan deze dag.

Sparries

Volgens het Westlandse woordenboekje heten asperges in het Westland ook wel sparries. Dit seizoen hebben we weer 3 heerlijke gerechten waarin het “witte goud” verwerkt wordt.

Zo hebben wij natuurlijk de klassieke sparriesoep,  sparries met ham of met zalm. Ook hebben wij dit keer iets heel bijzonders voor de echte sparrie liefhebber. Namelijk een asperge dessert…jawel onze chef heeft een pannacotta gemaakt van asperge met heerlijke Hollandse aardbeien en een bosvruchten siroop. Heel bijzonder en het proberen waard. Dus eindelijk is het mogelijk om voor, hoofd en na te genieten van heerlijke asperges. Tot snel

aspergedessert

Lekker blond

Jawel wij hebben weer 2 heerlijke nieuwe speciaal bieren. De Tongerlo Blond, in 2014 uitgeroepen tot beste bier van dat jaar. Tongerlo blond heeft een vol moutige zachte smaak en hierdoor is het een echte allemansvriend.

Geile bock,
Geile bock heeft een donkere moutige afdronk. Afgewisseld met subtiele tonen van karamel en bruine suiker.

Speciaal bier Gijle Bock

Speciaal bier Gijle Bock

Heerlijk weekend!

Dit weekend wordt een heerlijk weekend. Vele van ons zijn lekker vrij en gaan leuke dingen doen met Pasen. Gelukkig is er dit weekend ook voldoende te doen in Naaldwijk. Zo is er een super gave autoshow op het Wilhelminaplein te zien. Dus voor liefhebbers van cabrio’s, pk’s en het nieuwste op het gebied van auto’s moeten dus in het centrum van Naaldwijk zijn.

1e en 2e paasdag kan iedereen lekker uitslapen want wij zijn om 12 uur geopend en staan dan weer voor iedereen klaar voor lunch, diner of gezellige borrel. Reserveren is wel verstandig met deze dagen.

Chef afwas

Wij zijn op zoek naar een collega die samen met ons de afwas wil doen. Ben jij of ken jij een topper in de afwas en ben je flexibel, hou je van een schone vaat en vind je het gezellig in ons team te komen werken? Mail ons dan je gegevens via info@brasseriemirel.nl en nemen contact op me je!

gezocht naar collega in de afwas

gezocht naar collega in de afwas

Valentijnsdag bijna vol

Heb je nog geen reservering gemaakt voor valentijnsdag? Reserveer dan snel, er zijn slechts een paar tafeltjes beschikbaar. Tot dan!

Mirell is gesloten?

Jawel om onze kanjers te bedanken voor een jaar keihard werken, gaan wij zondag 15 feb. en maandag 16 februari op bedrijfsuitje, dus zijn we gesloten. Dinsdag 17e staan wij weer voor u klaar. Kom daarom dinsdag gezellig een bakkie doen en vraag naar de mooie verhalen. Graag tot dan!

Wat de meeste Westlanders nog niet weten…

Zit je in een vereniging of stichting dan is het natuurlijk gezellig om een nieuwjaarsborrel te houden. Tegenwoordig worden er ook regelmatig een gezellig ontbijt of lunch voor grotere groepen georganiseerd. Brasserie Mirell verzorgt dit natuurlijk ook. Wij kunnen een groep van 35 personen ontvangen. Benieuwd naar onze overige mogelijkheden? stuur dan een mail naar info@brasseriemirell.nl en vertel je wensen.

Lunchen of dineren met een groep

Wilt u in het nieuwe jaar gezellig 2015 inluiden? Kom dan lekker ontbijten, lunchen of dineren bij Brasserie Mirell. Uit eten met grote groepen kan bij ons tot maximaal 35 personen. Graag informeren wij u over onze mogelijkheden, via deze site of telefonische 0174-620260

Aangepaste openingstijden

Wij hopen dat iedereen een heerlijke kerst heeft gehad, lekker eten bij vrienden en familie is altijd gezellig. Vanwege de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden. Tijdens oudjaarsdag is onze keuken open tot 16:00 uur en ons restaurant tot 17:00. 1 januari zijn wij gesloten en 2 januari open zoals normaal.

Laatste tafeltjes

Na alle verplichte bezoekjes even gezellig met uit eten? Wees er snel bij, wij hebben nog maar een paar tafels vrij voor 2e kerstdag. Reserveren kan via onze site  of telefonisch op 0174-620260. 2e kerstdag kunt u ook gewoon a’la carte eten dus genieten zoals u gewend bent!

Strippenkaart?

Spaar voor gratis koffie

Spaar voor gratis koffie

Jawel, wij hebben de ouderwetse strippenkaart weer tevoorschijn gehaald. Voor alle vaste gasten hebben we een strippenkaart klaar liggen die je kan gebruiken om zo te sparen voor een lekker gratis bakkie.

Sommige vaste gasten hebben hem natuurlijk al in een week vol maar dat is geen probleem, die krijgen er gewoon nog eentje. Schrijf even je naam op de achterkant, zo weten wij wie de meest trouwe koffie klant van het hele Westland is.

Zo… maar dat is een goede actie!

Zoals jullie allemaal inmiddels weten bestaat Brasserie Mirell dit jaar 30 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren geven wij iedereen gedurende de hele maand December 30 korting op alle hoofdgerechten. Dit betekend dus bijvoorbeeld: Hamburger schotel, 8,05 onze bekende Sate schotel 9,10 en de lekker wokschotel voor maar 9,80. Ik zou zeggen kom gezellig genieten tot snel.

30 procent korting op alle hoofdgerechten bij Brasserie Mirell

30 procent korting op alle hoofdgerechten bij Brasserie Mirell

Het is Winter! Brrr

De officiele winter is vandaag ingegaan. Om hier lekker op in te spelen hebben wij de hele winter een lekkere Winterthee. Dit is een earlgray thee met een stokje kaneel, steranijs, speculaas siroop en een schijfje sinaasappel. Van te voren goed blazen hij is lekker warm.

Thee om rustig van te genieten.

Thee om rustig van te genieten.

Wie jarig is trakteert!

De hele maand November geven wij diner bonnen weg! Elke dag krijgt de 30e eter een dinerbon t.w.v  30 euro cadeau. Wij hebben al een aantal mensen blij kunnen maken. En gaan dit de rest van de maand ook nog doen! Dus tot snel bij Mirell!

Elke dag geven wij Diner bonnen weg!

Elke dag geven wij Diner bonnen weg!

De eerste 30 bakkies zijn van ons!

Brasserie Mirell is dit jaar 30 jaar geworden en vieren dit met leuke acties voor onze gasten. Gedurende de gehele maand oktober bieden wij onze gasten de eerste 30 koffie van het huis! Dus wees er vroeg bij! En als je vandaag de 31e was kan je het morgen gewoon nog een keer proberen!

Mirell trakteert z'n gasten met een gratis kopje koffie! Elke dag de eerste 30 zijn van het huis!

Mirell trakteert z’n gasten met een gratis kopje koffie! Elke dag de eerste 30 zijn van het huis!

Wij vieren 30 jaar Brasserie Mirell

Dit jaar zijn wij 30 jaar geworden en willen dat vieren met al onze gasten. Op onze jubileum flyer en Facebook staan de verschillende acties die wij de komende maanden gaan doen! Al 30 is Brasserie Mirell de huiskamer van het Westland. Een vertrouwde omgeving voor iedereen! Zomers lekker op het terras en in de winter genieten van een lekker warme chocolademelk met een dikke toef slagroom.

Brasserie Mirell 30 jaar

Brasserie Mirell 30 jaar

Wij hadden de langste!

Jawel om de aftrap van ons 30 jarig jubileum te vieren organiseerde wij voor alle collega’s en ouders dit weekend “de langste ontbijt tafel van het Westland”. Alle collega’s ontzettend bedankt voor de gezelligheid.

Uiteraard kunnen onze gasten elke dag genieten van een lekker ontbijt, niet aan de langste tafel, maar wel aan het lekkerste ontbijtje van het Wilhelminaplein.

Dit weekend hadden wij de langste ontbijt tafel van het Westland

Dit weekend hadden wij de langste ontbijt tafel van het Westland

Zo die is groot!!

Zaterdag 20 september haalt Brasserie Mirell werelds GROOTSTE mosselpan ter wereld naar het Wilhelminaplein. Geniet tijdens het jaarlijkse korenfestival van een lekkere portie mosselen. Het wordt een topdag.

De grootste mosselpan ter wereld komt naar Naaldwijk!

De grootste mosselpan ter wereld komt naar Naaldwijk!

Bestel je diner-bon online

Iemand iets cadeau doen is altijd leuk. Vanaf nu is dat nog gemakkelijk geworden. Bestel gewoon online een waardebon bij Brasserie Mirell (te gebruiken voor, ontbijt, lunch en diner) en wij zorgen dat hij netjes wordt opgestuurd. Verschillende bedragen zijn mogelijk. Simpel en snel via op de site van Mirell. 

Bestel vanaf nu online uw diner- lunch bon

Bestel vanaf nu online uw diner- lunch bon

Korenfestival

Ook dit jaar vind het grote Westlandse Koren festival weer plaats. Zaterdag 20 september gaan er weer vele regionale topkoren naar Naaldwijk. Dit druk bezochte jaarlijkse evenement is een gezellige dag voor jong en oud. Graag tot snel op het Wilhelminaplein.

“Westland Reünie pakket” voor ondernemers

Voor iedereen is het herkenbaar tijdens een feestweek. Je geeft hier en daar een rondje voor je personeel, vrienden en bekende en krijgt tussendoor ook nog trek in een lekker bittergarnituurtje. Meestal wordt alles dan contant betaald. Voor ondernemers is dit niet altijd handig. Vandaar dat dit pakket is in het leven geroepen door de Gezamenlijke horeca ondernemers Wilhelminaplein.

Zo kunnen Westlandse bedrijven namelijk netjes op factuur consumptiemuntjes en een lekkere bittergarnituur bestellen tijdens de feestweek.

Ook willen wij de Westlandse ondernemer de kans geven hun bedrijf te promoten tijdens deze druk bezochte feestweek. Zo hebben we 2 sponsor pakketjes toegevoegd aan het Westland Reünie pakket.

Benieuwd naar onze ” Westland Reunie pakketten” ? Voor meer info en het digitaal invullen van het formulier klik je hieronder!

Westland Reunie pakket 2014

Open het formulier met Adobe Reader. Mocht je hem niet kunnen invullen stuur dan even een mailtje

Nieuwe website Brasserie Mirell

Vanaf vandaag hebben wij een nieuwe website. Deze website blijft vol in ontwikkeling. Zo komt snel een handige webshop zodat u waardebonnen online kan bestellen. Ook blijven wij uiteraard via onze website u op de hoogte houden van alle nieuwtjes, dagschotels enz.

Graag horen wij uw suggesties hoe wij onze site kunnen verbeteren. Mist u iets? Meld het dan via de reageer button!

Met gastvrije groet,

Team Brasserie Mirell